woman carrying dog while standing in the middle of the forest

Γιατί ο σκύλος σας βάζει τα πόδια του πάνω σας;

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πιθανώς αντιμετωπίσει τον σκύλο τους να τους χτυπάει τα πόδια. Ενώ κάποιοι μπορεί να απορρίπτουν αυτή τη συμπεριφορά ως ενοχλητική, στην πραγματικότητα είναι η προσπάθεια του σκύλου σας να συνδεθεί μαζί σας. Και μπορεί να υποδηλώνει κάτι πολύ ωραίο.

Ο σκύλος σας επικοινωνεί μαζί σας μέσω των πατουσών του, τις οποίες τοποθετεί πάνω σας απαλά ή όχι τόσο απαλά. Το χτύπημα των ποδιών είναι μια χειρονομία επικοινωνίας, είτε σκόπιμη είτε ακούσια. Η χειρονομία αυτή είναι τόσο αγαπητή στους περισσότερους από εμάς που την ενισχύουμε προσφέροντας τις πατούσες μας με τη μορφή επιπλέον χάιδεματος.

Ενώ αυτή η πράξη μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη αγάπης, μπορεί επίσης να αποδοθεί σε μια ποικιλία άλλων συναισθημάτων. Ο σκύλος σας μπορεί να νιώθει ανασφάλεια και να αναζητά την προσοχή σας, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι πρέπει να περιποιηθείτε τον φιλο σας με πρόσθετη στοργή. Θα μπορούσε επίσης ο σκύλος σας να εκφράζει την επιθυμία του να φάει. Υπάρχει μια ποικιλία αιτημάτων που μπορεί να εκφράσει ο σκύλος σας με ένα απλό άγγιγμα της πατούσας. Πώς μπορείτε να καταλάβετε τι πραγματικά λέει ο σκύλος σας; Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση. Ακολουθούν μερικά συνηθισμένα πράγματα που μπορεί συνήθως να εννοούν όταν σας δίνουν το πατουσάκι τους.

Ο σκύλος σας είναι αγχωμένος

Μια πατούσα πάνω σας θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει ότι ο σκύλος σας είναι ανήσυχος. Ένας σκύλος μπορεί να τρομάξει και να σας βάλει τα πατουσάκια του για παρηγοριά αν ακούσει βροντή, αν νιώθει άγχος αποχωρισμού, αν πιστεύει ότι πρόκειται να φύγετε ή αν ακούσει ένα απροσδόκητο χτύπημα στην πόρτα. Η θέση των ποδιών του σκύλου σας μπορεί να συνοδεύεται από δυσκολία στην αναπνοή, χαμηλωμένη ουρά ή δυσφορία. Οι λεκτικές διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι καλά, το χάιδεμα, η προσφορά ενός ειδικού παιχνιδιού και, κυρίως, η συνειδητοποίηση ότι χρειάζεται λίγη παρηγοριά, μπορούν να βοηθήσουν να ηρεμήσει το άγχος

Ο σκύλος σας θέλει να βγει έξω

Ένα κουτάβι θα προσπαθήσει να σας εμπλέξει χτυπώντας σας, γαβγίζοντας, κουνώντας την ουρά του ή αρπάζοντας ένα παιχνίδι και ρίχνοντάς το στην αγκαλιά σας, αν χρειάζεται να βγει έξω για ένα διάλειμμα για κατούρημα ή για παιχνίδι. Ο σκύλος μπορεί τελικά να καταφύγει στο να ακουμπήσει το κεφάλι του στην αγκαλιά σας και να σας κοιτάζει επίμονα, αν η πατούσα δεν σας παρακινεί να βγείτε έξω.

Ο σκύλος σας πεινάει

Οι ιδιοκτήτες συχνά ανταποκρίνονται σε μια πατούσα δίνοντας στα σκυλιά τους εδέσματα, αποφάγια ή ταΐζοντας τα σκυλιά τους με ένα γεύμα. Το φαγητό μεταφέρει στοργή σε κάθε γλώσσα και αν οι ιδιοκτήτες δεν είναι σίγουροι γιατί ο σκύλος τους τους χτυπάει υπερβολικά, μια απολαυστική λιχουδιά είναι μια εύκολη και γρήγορη απάντηση. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει ακούσια στην ανεπιθύμητη συμπεριφορά του συχνού χτυπήματος της πατούσας. Ορισμένα σκυλιά προτιμούν να γαβγίζουν για το γεύμα τους από το να βάζουν μια πατούσα στην αγκαλιά σας, αν και αυτό μπορεί να μην οδηγήσει σε ανταμοιβή τροφής. Όταν ένας σκύλος καταλάβει ότι το γάβγισμα δεν ωφελεί, η τοποθέτηση μιας πατούσας στο σώμα σας μπορεί να είναι η επόμενη εναλλακτική τεχνική που θα επιχειρήσει.

Ο σκύλος σας θέλει προσοχή

Ορισμένα σκυλιά είναι πιο ανεξάρτητα και μπορεί να μην ακουμπήσουν ποτέ τις πατούσες τους πάνω σας για να τα χαϊδέψετε ή να τραβήξουν την προσοχή σας. Άλλα σκυλιά είναι πιο απαιτητικά και αναζητούν το άγγιγμά σας, οπότε θα το κάνουν ξανά και ξανά. Όπως είπαμε και προηγουμένως, το χάιδεμα θα μπορούσε να είναι απλώς ένα ζητούμενό για έναν μεγάλο αριθμό κατοικίδιων ζώων.

Μην απομακρύνετε συνεχώς το σκύλο σας- αντίθετα, προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί βάζει τα πόδια του πάνω σας, ώστε να μπορέσετε να αναπτύξετε έναν ισχυρότερο δεσμό μαζί του.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *